Rólunk

Célunk

A Magyar Biopolimer Szövetség létrehozásában az motiválta az alapító tagokat, hogy létrejöjjön Magyarországon egy szakmai alapokon működő civil szervezet, amely a társadalomban, a politikában és a médiában közérthetően, de szakmailag kompetensen tudja képviselni a biopolimerek elterjedését és használatát a fenntartható fejlődés szempontjainak és a körkörös gazdaság alapelvének figyelembevételével. Szervezetünk nagy előnye, hogy az alapító tagok a biopolimerek életpályájához közvetlenül kapcsolódó ágazatokban vagy szektorokban tevékenykednek (mezőgazdaság, műanyagipar, hulladékgazdálkodás), saját területükön nagy szakmai tapasztalattal rendelkeznek, ezáltal hitelesek tudnak lenni, és együttesen képviselni tudják a körforgásos gazdasági modellt.

Kiemelten fontos számunkra, hogy a biopolimerek jövőjét csak a környezeti szempontok maximális figyelembevételével tudjuk elképzelni, hiszen ezen anyagok csak abban az esetben lehetnek jó alternatívái a hagyományos műanyagoknak, ha a fenntarthatósági szempontoknak is megfelelnek.

Fontos motivációs tényező számunkra, hogy a biopolimerek nem csak a műanyagipar számára jelenthetnek új üzleti lehetőségeket és piacokat, hanem olyan további szektorok számára is, mint a mezőgazdaság és a hulladékgazdálkodás.

Bízunk benne, hogy munkánkkal elősegítjük a biopolimerek hazai térnyerését és ezáltal új piaci lehetőségek megjelenését a társadalom és a gazdasági élet szereplői számára.

Várjuk a jövőben olyan magánszemélyek és cégek megkeresését, akik azonosulni tudnak törekvéseinkkel és tagságukkal szeretnék támogatni tevékenységünket és részt vállalni vagy segíteni munkánkat.

Magyar Biopolimer Szövetség

Tagságok

European Bioplastics

Alapszabály

Tagság

A Magyar Biopolimer Szövetséget alapító, rendes, pártoló, és tiszteletbeli tagjainak összessége alkotja. Várjuk olyan magánszemélyek és cégek jelentkezését, akik az Alapszabályunkban leírt célokkal, tevékenységekkel egyetértenek és tagságukkal segíteni, támogatni szeretnénk munkánkat.

A kitöltött és aláírt űrlapot szkennelt formában az info@hubp.org címre várjuk. A tagfelvételről az előzetesen kitöltött Belépési Nyilatkozat alapján a Magyar Biopolimer Szövetségközgyűlése dönt.

Kérdés esetén forduljon hozzánk bizalommal!

Dokumentumok